Vanliga frågor (med svar).

  • Alltid FAQ
  • Fakta om el
  • Tips!
  • Visste du att?

Jag har Alltid och ska nu flytta, hur gör jag då?

Om du redan har ett Alltidabonnemang och ska flytta, hör av dig till kundservice så hjälper vi dig.

Jag ska flytta och vill skaffa Alltid, hur gör jag då?

Om du ska flytta och inte har Alltid idag, hör av dig till kundservice så hjälper vi dig.

Har ni bindningstid?

Nej vi har ingen bindningstid. På grund av tekniska och praktiska skäl är det dock 1 kalendermånads uppsägningstid.

Varför måste jag gå igenom Klarna Checkout i ansökan?

Klarna är vår betalningsleverantör och kommer vara den som fakturerar och tar hand om betalningarna. Du kan välja att betala med faktura eller med kort. Observera dock att du inte förbinder dig till något förrän efter den 14 dagar långa ångerrätten, som börjar gälla först efter att du fått en bekräftelse per epost från oss.

Är det miljöel?

Ja, vi ser till att du bara får miljöel.

Kan jag få Alltid trots att jag redan har ett elavtal med bindningstid kvar?

Ja, du kan skaffa Alltid trots att du redan idag har ett elavtal med bindningstid. Vi kan dock inte acceptera kunder med för långa bindningstider på flera år än, tyvärr, men ansök eller hör av dig så ska vi se vad vi kan göra!

Vilka ligger bakom Alltid?

Alltid AB består av ett glatt gäng som på riktigt bryr oss om hållbarhet, våra kunder och att skapa en så bra tjänst till dig som möjligt. Vi lovar att göra så gott vi kan för att få dig till världens nöjdaste kund! Alltid AB är ett fristående dotterbolag till Borås Elhandel AB, som är en del av Vattenfallkoncernen.

Vad menas med ”lägre kostnad”?

När du blir kund hos Alltid, utlovar vi en lägre kostnad för din energi än vad du har idag. Det är väldigt olika vad det innebär för olika kunder, det beror på hur attraktiva avtal du har sedan innan och hur ditt hushåll ser ut. Vi baserar kostnaden på dina nuvarande avtal, vad du betalar idag och din förväntade årsförbrukning (som kommer från nätbolaget du har där du bor). Eftersom du även får bonus i Alltid om du är hållbar, t.ex. genom att sänka din elförbrukning, så blir du premierad även som befintlig kund.

Vad innebär flat rate?

Flat rate innebär fast månadskostnad. Istället för att du betalar olika varje månad, så får du samma kostnad varje månad. När du betalar el utan Alltid får du ett pris per ”kilowattimme”, som alltså innebär att du betalar x kr per kilowattimme du använder varje månad. Detta gör att vad du betalar olika månader kan variera kraftigt, förutom vissa ”fasta” avgifter som t.ex. månadsavgifter som elbolagen lägger på fakturorna. Detsamma gäller nätavgiften, som innehåller flera delar. Med Alltid slipper du tänka på detta – vi ger dig en och samma månadskostnad varje månad (flat rate!), precis som du betalar för exempelvis Spotify, Netflix eller bredbandsabonnemang. Självklart ordnar vi så att både el + nät ingår i ditt Alltidabonnemang, så du slipper tänka på det!

Kan jag betala med autogiro, kort, e-faktura och faktura?

Med hjälp av vår betalningspartner Klarna erbjuder vi fakturabetalning och kortbetalning. Betalning sker månadsvis.