20 Feb Podcast

Alltidpodden #1: Niklas Laninge om beteendeekonomi

Första avsnittet! Alltidpodden är en intervjupodd om el, beteendeförändring, digitalisering, entreprenörskap och hållbarhet (samt mycket mer!) som kommer ut ungefär en gång per månad. I det här premiäravsnittet intervjuar jag Niklas Laninge, psykologkandidat inblandad i många intressanta projekt.

Niklas har startat en tjänst som heter Dailybitsof, ett psykologkollektiv som heter Psykologifabriken, appföretaget Hoa’s Tool Shop och jobbar även på reklambyrån Rodolfo. Han är dessutom omåttligt intresserad av lifelogging och tipsar bland annat om Misfit Shine som är hans favorit bland ”health trackers” just nu.

Intervjun handlar mycket om Niklas specialisering beteendeekonomi, varför vi gör vissa val och hur viktigt det är att förenkla för att göra det lättare för konsumenten. Dessutom tipsar han om sina bästa tips för att skapa beteendeförändring och förklarar varför det är viktigt att skaffa sig verktyg för att få data på sitt beteendemönster. Enligt Niklas är Rescuetime.com det kanske smartaste sättet att lära sig om sina beteenden idag.

Tack till Apear för studio/inspelning och till Greenhill Relations för producerande/redaktörande.

Vill du följa Alltidpodden? Prenumerera på SoundcloudiTunes eller registrera din epost här

Anton
Johansson

Alltid.se är en ny typ av eltjänst. El till flat rate och ett bonusprogram som premierar hållbarhet.